Menu

Banenzwemmen

Op elke dag is het mogelijk baantjes te zwemmen in een van de Leidse zwembaden. In het wedstrijdbad van zwembad De Zijl kun je heerlijk banenzwemmen. Is het wedstrijdbad niet open, of geef je de voorkeur aan iets warmer water? Kies dan voor het 25 meter bad in het recreatiebad. Hier zijn drie banen gereserveerd voor banenzwemmers, met uitzondering van de woensdag- en zaterdagmiddag, zondag en de schoolvakanties.

Bij het Vijf Meibad kun je heerlijk rustig baantjes trekken. Je kunt kiezen tussen het 25-meter-bad en het instructiebad waar het zwemwater altijd minimaal 32 graden is.

Zwem je liever in de buitenlucht? In de zomer kun je heerlijk banen zwemmen in het 50 meter bad van zwembad De Vliet. Let op, bij warme, drukke dagen liggen er geen lijnen in het water en zal het niet mogelijk zijn om banen te zwemmen. We raden je dan aan om 's ochtends te komen. Kijk hier voor de openingstijden van zwembad De Vliet

Tijden vrijzwemmen zwembad De Zijl

Woensdagavond is het vanaf 20.00 uur niet meer mogelijk om borstcrawl te zwemmen tijdens het vrij zwemmen in het recreatiebad.

Tijden vrijzwemmen Vijf Meibad

Maandag van 14.30 tot 15.30 uur en woensdag van 8.30 tot 9.45 uur zijn er drie banen beschikbaar wegens verhuur.