Menu

Veelgestelde vragen

 
zijn de zwembaden weer volledig open?

Ja, vanaf maandag 7 juni bieden we alle activiteiten aan. Het is dan weer mogelijk om recreatief te zwemmen en een groepsles te volgen. Voor recreatief zwemmen gaan we werken met tijdsblokken (kijk hier voor de tijden).
Overlevingszwemmen voor jonge kinderen gaat nog niet van start, omdat de periode tot de zomervakantie te kort is. Ook het buitenbad van zwembad De Zijl gaat dan weer open.

Als het recreatiebad en het wedstrijdbad gelijktijdig geopend zijn, worden eerst mensen toegelaten tot het wedstrijdbad. Pas als het maximaal toegestane bezoekers bereikt is kun je zwemmen in het  recreatiebad. Het kan dus voorkomen dat je niet kunt zwemmen in het bad van je keuze. We vragen hiervoor je begrip.

Moet ik reserveren?

Voor recreatief zwemmen, AquaBoarden en Baby-peuterzwemmen is het nodig om te reserveren (dit kan vanaf dit weekend). Voor de andere activiteiten blijven we werken met een deurbeleid. Het kan hierdoor voorkomen dat je even moet wachten. Houders van een badenkaart hoeven zich niet te registeren. Koop je een los kaartje? Dan is het wel verplicht je gegevens achter te laten. Bij het Vijf Meibad is het niet noodzakelijk te reserveren voor recreatief zwemmen.

Hoeveel mensen mogen in het bad?

Dit verschilt per bad en activiteit. Bij zwembad De Vliet mogen 250 bezoekers recreatief zwemmen en 100 bezoekers banen zwemmen. Bij zwembad De Zijl mogen 100 bezoekers recreatief zwemmen en 50 bezoekers banen zwemen. Bij het Vijf Meibad mogen 50 bezoekers tegelijk in het bad aanwezig zijn. Aan groepslessen mogen maximaal 50 mensen deelnemen, met uitzondering van Baby-peuter zwemmen en AquaBoarden, hier geldt een lager aantal.

Kan ik gebruik maken van de kleedruimtes?

Er zijn kleedhokjes beschikbaar om om te kleden. Wel zijn er minder hokjes open, i.v.m. de verplichte 1,5 meter afstand. De grote kleedruimtes zijn alleen open tijdens zwemlessen.

Kan ik gebruik maken van de toiletten?

Ja, er zijn beperkt toiletten beschikbaar.

Mag ik weer douchen?

Ja, het is weer mogelijk om kort te douchen.

Is de horeca open?

Bij zwembad De Vliet kun je met mooi weer gebruik maken van het terras. Hier mogen maximaal 50 gasten plaats nemen. Vanaf 7 juni is ook de binnenruimte weer toegankelijk. Bij zwembad De Zijl gaat de horeca weer op 14 juni open. De kantine van het Vijf Meibad blijft nog gesloten.
Het is verplicht om aan een tafel te zitten met maximaal vier personen of een huishouden. Het is niet toegestaan plaats te nemen bij de ramen. Er is een maximaal aantal bezoekers toegestaan. Ook hier dienen de basisregels opgevolgd te worden. Een consumptie is verplicht.

Mag ik gebruik maken van de ligweide?

Tijdens recreatie zwemmen is het bij de buitenbaden toegestaan gebruik te maken van de ligweide. Houd wel 1,5 meter afstand van elkaar.

Is er weer aquajoggen?

Ja de groepslessen starten 7 juni weer.

Mag mijn kind weer vrijzwemmen?

Ja vrijzwemmen is mogelijk tijdens de tijdsblokken recreatie zwemmen.