Menu

Veel gestelde vragen

Moet ik reserveren als ik wil zwemmen?

Nee dat is niet nodig. We hanteren wel een deurbeleid waarbij een maximaal aantal bezoekers in het bad aanwezig mag zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat je moet wachten tot je naar binnen kunt. Houd hierbij de 1,5 meter afstand in acht. Wacht achter de aangegeven strepen. Parkeer ook je fiets niet direct naast een andere fiets.

Gaan alle activiteiten door?

Nee, we starten met banenzwemmen en de afzwemgroepen van de zwemleskinderen. Daarna zullen de andere activiteiten gefaseerd opgestart worden.

Gaan de zwemlessen door?

Met ingang van 25 mei gaan de zwemlessen weer van start. Eerst worden de kinderen opgeroepen die zouden gaan afzwemmen. Zij krijgen eerst drie opfrislessen en zullen de vierde les tijdens de les afzwemmen. Alle lessen blijven op dezelfde tijd. Alleen de locatie kan gewijzigd worden, aangezien het Vijf Meibad gesloten blijft.

Na deze vier weken worden ook andere kinderen weer opgeroepen. De lessen in het instructiebad gaan voorlopig niet door (blauw en paarse groepen). Omdat hierbij te veel contact tussen de zwemonderwijzer en de kinderen nodig is.

Zijn er aanpassingen in het zwembad gedaan om de 1,5 meter afstand te bewaren?

Ja er zijn speciale looproutes ingesteld. Hier kun je ze bekijken.

Kan ik bij de zwemles blijven?

Je kunt op afstand de zwemles van je kind volgen, vanuit de zwemzaal i.p.v. de horeca.

Ik had al voor zwemles betaald.

De leskaart is gepauzeerd op het moment dat het bad sloot. Je betaalt dus niet voor de lessen die niet door zijn gegaan. Zodra de zwemles van je kind weer start, wordt de kaart weer actief gemaakt.

Ik heb een badenkaart van het zwembad, maar hier heb ik twee maanden geen gebruik van kunnen maken.

De badenkaarten zijn gepauzeerd toen het zwembad gesloten werd. Deze worden weer actief gemaakt bij de heropening. Je bent de weken dat je geen gebruik hebt kunnen maken, dus niet kwijt.

Ik heb een badenkaart van het Vijf Meibad, maar die is nog dicht.

De badenkaarten van het Vijf Meibad worden ook weer geactiveerd. Met de badenkaart kun je terecht bij zwembad De Zijl of De Vliet.

Kan ik een abonnement kopen?

Er is alleen een tweejarig abonnement te koop: Buiten geluk. Dit abonnement is te gebruiken voor het buitenseizoen van 2020 en 2021.

Kunnen mijn kinderen vrij zwemmen in het zwembad?

Nee, voorlopig is het zwembad alleen open voor banenzwemmen en leszwemmen. Per week wordt bekeken of uitbreiding mogelijk is.

Gaan alle Leidse zwembaden open?

Alleen zwembad De Vliet en het binnenbad van zwembad De Zijl gaan open.

Kan ik naar het toilet naar het zwembad?

Nee, alle toiletten zijn afgesloten. Er is één noodtoilet open.

Kan ik douchen na het zwemmen?

Het is niet toegestaan om voor of na het zwemmen te douchen.

Kan ik omkleden in het zwembad?

Het is de bedoeling dat je met zwemkleding aan naar het zwembad komt. Na afloop is er de mogelijkheid om in een beperkt aantal wisselcabines om te kleden. Deze worden na gebruik gedesinfecteerd. Zwemleskinderen komen ook in zwemkleding naar het zwembad. Zij kleden zich na zwemles om in de zwemzaal.

Kan ik na het banenzwemmen in De Vliet gebruik maken van de ligweide?

Nee, de ligweides zijn voorlopig afgesloten.

Is het wel mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren tijdens het zwemmen?

Per vak wordt een beperkt aantal deelnemers toegelaten zodat er voldoende afstand kan worden gehouden. Mede hierdoor is het niet toegestaan om te zwemmen met flippers, onder water te zwemmen, de vlinderslag te gebruiken of op de rug te zwemmen.

Zijn er middelen aanwezig om mijn handen te desinfecteren?

In de ontvangstruimte van zwembad De Zijl en bij de ingang van De Vliet is desinfectiemiddel aanwezig. Vooraf en na afloop ben je verplicht hier gebruik van te maken.

Kan ik zo lang ik wil gebruik maken van het zwembad?

Met het oog op het beperkte aantal mensen dat er in het zwembad aanwezig mag zijn, doen we een beroep op iedereen niet onnodig lang te zwemmen. En na het zwemmen het zwembad zo snel mogelijk te verlaten.

Kan ik gebruik maken van de horeca?

De horeca blijft voorlopig gesloten.

Kan ik gebruik maken van de lockers?

Nee, de lockers blijven voorlopig afgesloten. Je dient je spullen mee te nemen naar het zwembad. Bij De Vliet is het handig om met regenachtig weer een vuilniszak of plastic tas mee te nemen.