Menu

Veel gestelde vragen

Moet ik reserveren als ik wil zwemmen?

Nee dat is niet nodig. We hanteren wel een deurbeleid waarbij een maximaal aantal bezoekers in het bad aanwezig mag zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat je moet wachten tot je naar binnen kunt. Houd hierbij de 1,5 meter afstand in acht. Wacht achter de aangegeven strepen. Parkeer ook je fiets niet direct naast een andere fiets.

Voor de kidsmiddag is het wel noodzakelijk om vooraf te reserveren.

Gaan alle activiteiten door?

Nee, het is nu mogelijk om banen te zwemmen en bepaalde doelgroeplessen te volgen. De zwemlessen zijn weer opgestart. De laatste groepen starten direct na de zomervakantie. Recreatief zwemmen zal voorlopig nog niet mogelijk zijn, aangezien de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden. In de zomervakantie starten we wel met speciale blokken voor vrij zwemmen voor de jeugd.

Gaan de zwemlessen door?

De zwemlessen zijn weer opgestart. Alleen de blauwe en paarse groepen niet. Deze starten na de zomervakantie. Vanaf dan gaan ook weer de lessen in het Vijf Meibad door.

Kan ik bij de zwemles blijven?

Je kunt op afstand de zwemles van je kind volgen, vanuit de zwemzaal i.p.v. de horeca.

Ik had al voor zwemles betaald.

De leskaart is gepauzeerd op het moment dat het bad sloot. Je betaalt dus niet voor de lessen die niet door zijn gegaan. Zodra de zwemles van je kind weer start, wordt de kaart weer actief gemaakt.

Ik heb een badenkaart van het Vijf Meibad, maar die is nog dicht.

De badenkaarten van het Vijf Meibad worden ook weer geactiveerd. Met de badenkaart kun je terecht bij zwembad De Zijl of De Vliet.

Kan ik een abonnement kopen?

Er is alleen een tweejarig abonnement te koop: Buiten geluk. Dit abonnement is te gebruiken voor het buitenseizoen van 2020 en 2021.

Kunnen kinderen vrij zwemmen in het zwembad?

In de zomervakantie zijn er speciale tijdsblokken waarop kinderen met een zwemdiploma kunnen zwemmen. Iedere doordeweekse dag tussen 13.00 en 15.00 uur gaat in zwembad De Vliet speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar de glijbaan, het ondiepe bad en de lage springplank weer open. In De Zijl kunnen kinderen elke doordeweekse dag van 14.00 tot 17.00 uur vrij zwemmen. Let op het buitenbad van zwembad De Zijl is gesloten.

NB op vrijdag is het recreatief zwemmen voor kinderen t/m 18 jaar in zwembad De Vliet en op donderdag in zwembad De Zijl.

zijn alle Leidse zwembaden open?

Alleen zwembad De Vliet en het binnenbad van zwembad De Zijl zijn open.Het buitenbad van zwembad De Zijl blijft gesloten. Bij zwembad De Vliet kan er geen gebruik gemaakt worden van de ligweide. Na de zomervakantie is het de bedoeling dat ook het Vijf Meibad weer opengaat.

Is er een verplichte looproute?

Ja in het zwembad wordt middels vloerstickers de verplichte looproute aangegeven. In dit filmpje kun je de nieuwe looproute in zwembad De Zijl bekijken.

Kan ik naar het toilet naar het zwembad?

De toiletten zijn beperkt beschikbaar.

Kan ik douchen na het zwemmen?

Je kunt voor en na het zwemmen even kort afspoelen onder de beschikbare douches op 1,5 meter afstand van elkaar.

Kan ik omkleden in het zwembad?

Het is weer toegestaan om je om te kleden in het zwembad. Dit kan in de wisselcabines. Neem wel je kleding en tas mee de zwemzaal in.

Kan ik na het banenzwemmen in De Vliet gebruik maken van de ligweide?

Nee, de ligweides blijven voorlopig afgesloten.

Is het nog nodig om 1,5 meter afstand te bewaren tijdens het zwemmen?

Volgens het nieuwe protocol is het niet meer nodig om tijdens het banen zwemmen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Na het zwemmen is dit echter wel weer verplicht. Er kunnen daarom weer meer mensen in het bad, maar er is nog steeds een maximum aantal bezoekers omdat we ook voor en na het zwemmen de 1,5 afstand willen kunnen garanderen.

Bij recreatief zwemmen geldt nog wel steeds de 1,5 meter afstand regel. Vandaar dat recreatief zwemmen voor alle leeftijden voorlopig nog niet aangeboden wordt. De 1,5 meter is hierbij niet te handhaven.

Zijn er middelen aanwezig om mijn handen te desinfecteren?

In de ontvangstruimte van zwembad De Zijl en bij de ingang van De Vliet is desinfectiemiddel aanwezig. Vooraf en na afloop ben je verplicht hier gebruik van te maken.

Kan ik zo lang ik wil gebruik maken van het zwembad?

Met het oog op het beperkte aantal mensen dat er in het zwembad aanwezig mag zijn, doen we een beroep op iedereen niet onnodig lang te zwemmen. En na het zwemmen het zwembad zo snel mogelijk te verlaten.

Kan ik gebruik maken van de horeca?

De horeca blijft voorlopig gesloten.

Kan ik gebruik maken van de lockers?

Nee, de lockers blijven voorlopig afgesloten. Je dient je spullen mee te nemen naar het zwembad. Bij De Vliet is het handig om met regenachtig weer een vuilniszak of plastic tas mee te nemen.