Menu

Veelgestelde vragen

Moet ik reserveren als ik wil zwemmen?

Nee dat is niet nodig. We hanteren wel een deurbeleid waarbij een maximaal aantal bezoekers in het bad aanwezig mag zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat je moet wachten tot je naar binnen kunt. Houd hierbij de 1,5 meter afstand in acht. Wacht achter de aangegeven strepen. Parkeer ook je fiets niet direct naast een andere fiets.

moet ik reserveren als ik wil deelnemen aan een groepsles?

Voor sommige lessen moet gereserveerd worden, namelijk:

  • Meer bewegen voor ouderen
  • AquaBoarden
  • Baby- en peuterzwemmen

Dit kan maximaal een week voor de les bij de receptie tegen betaling.

Gaan de zwemlessen door?

Alle zwemlessen zijn weer opgestart. Let wel, kinderen dienen in zwemkleding aan naar de zwemlessen te komen, vergezeld door één ouder. Douchen voor en na de les is niet mogelijk.

Kan ik bij de zwemles blijven?

Nee, je kunt tijdens de les wachten in de horeca.

is vrij zwemmen weer mogelijk?

Ja dit is weer mogelijk. Er mag echter een beperkt aantal bezoekers in het bad aanwezig zijn en vanaf 13 jaar dient er 1,5 meter afstand gehouden worden naar volwassenen toe en volwassenen onderling.

Is er een verplichte looproute?

Ja, in het zwembad wordt met vloerstickers de verplichte looproute aangegeven. Let op de route voor zwemlessen wijkt af van de andere route die wordt gebruikt voor vrij zwemmen en doelgroepen. In dit filmpje kun je de looproutes bekijken.

Kan ik naar het toilet naar het zwembad?

De toiletten zijn beperkt beschikbaar. Geadviseerd wordt om voor het zwembadbezoek thuis naar het toilet te gaan.

Kan ik douchen na het zwemmen?

Je kunt voor en na het zwemmen even kort afspoelen onder de beschikbare douches op 1,5 meter afstand van elkaar. Voor en na de zwemlessen is douchen nog steeds niet mogelijk. Dit om opstoppingen te voorkomen.

Kan ik me omkleden in het zwembad?

Ja, het is weer toegestaan om je om te kleden in het zwembad. Dit kan in de wisselcabines. Neem wel je kleding en tas mee de zwemzaal in.

Kan ik na het zwemmen gebruikmaken van de ligweide of de ligstoelen?

Nee, we verzoeken je na de zwemactiviteit het zwembad direct te verlaten.

Is het nog nodig om 1,5 meter afstand te houden tijdens het zwemmen?

Volgens het nieuwe protocol is het niet meer nodig om tijdens het banen zwemmen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Maar na het zwemmen is dit wel weer verplicht. Er kunnen daarom weer meer mensen in het bad, maar er is nog steeds een maximum aantal bezoekers, omdat we ook voor en na het zwemmen de 1,5 afstand willen kunnen garanderen.

Bij recreatief zwemmen geldt nog wel steeds de 1,5 meter afstand regel. Kinderen tot 18 jaar onderling niet. Kinderen vanaf 13 jaar dienen wel 1,5 meter afstand te bewaren naar volwassenen en volwassenen onderling.

Zijn er middelen aanwezig om mijn handen te desinfecteren?

In de ontvangstruimte van de zwembaden t is desinfectiemiddel aanwezig. Vooraf en na afloop ben je verplicht hier gebruik van te maken.

Kan ik zo lang ik wil gebruikmaken van het zwembad?

Omdat er maar een beperkt aantal mensen in het zwembad aanwezig mag zijn, vragen we iedereen niet onnodig lang te zwemmen. En na het zwemmen het zwembad zo snel mogelijk te verlaten.

Kan ik gebruikmaken van de horeca?

De horeca van zwembad De Zijl en het Vijf Meibad zijn weer open.

Kan ik gebruikmaken van de lockers?

Nee, de lockers blijven voorlopig afgesloten. Je moet je spullen meenemen naar het zwembad.