Menu

Heropening zwembaden

Zwembad De Zijl en zwembad De Vliet zijn weer (beperkt) open. Het is mogelijk om banen te zwemmen en deel te nemen aan doelgroepslessen. Het buitenbad, het instructiebad, het peuterbad en de horeca van zwembad De Zijl blijven voorlopig gesloten. Let op: de doelgroepen in het instructiebad gaan hierdoor voorlopig nog niet van start. Bij zwembad De Vliet kun je geen gebruik maken van de ligweide en de horeca. Uit exploitatieoverwegingen en kleinere bezoekersstromen is besloten om het Vijf Meibad voorlopig dicht te houden. We starten met 40% van de capaciteit en hopen dit in september naar 80/90% te kunnen verhogen.

De zwemlessen voor kinderen die bijna in het bezit van hun diploma zijn, zijn gestart in de week van 25 mei. De kinderen die in het rode en het diepe bad zwemmen gaan maandag 22 juni starten. De andere groepen volgen later. Ouders krijgen hierover bericht. Kinderen die normaal les hadden in het Vijf Meibad, krijgen nu voorlopig les in zwembad De Zijl.

Wanneer ook het recreatief zwemmen (het familiezwemmen en vrijzwemmen voor de jeugd) opgestart kan worden, wordt in een later stadium besloten. Belangrijk is wel dat alle zwemmers de volgende regels in acht nemen:

klik hier voor de Corona maatregelen.
Klik hier voor de veelgestelde vragen.