Menu

Voorzitter Stichting Topsport Leiden, Martijn Peetsold:

 

“Goed sporten en goed sport kijken in Sportcomplex 1574 en De Vliet”

Dat is volgens Peetsold nodig. “Goede sportvoorzieningen en een topsportvriendelijk klimaat komen niet vanzelf. Regelmatig vraag ik me af waarom oplossingen niet slimmer of sneller kunnen. Deze nieuwe sportcomplexen zijn ook het resultaat van jaren achterstand in Leiden.” Dat neemt niet weg dat Peetsold erkent dat geld ook maar een keer uitgegeven kan worden. “Je vraag 110 procent en krijgt 90 procent. Dan moet je ook blij kunnen zijn met wat je weet te bereiken.”

Stadsgrenzen

Zoals twee schitterende nieuwe accommodaties. “De stad mag hier echt trots op zijn en het gemeentebestuur ook. Voor Sportcomplex 1574 en De Vliet is serieus geld neergeteld. Leidenaren kunnen binnen de stadsgrenzen blijven sporten en verschillende scholen maken straks gebruik van deze accommodaties. Ik ben ervan overtuigd dat dat positieve effecten heeft op leerlingaantallen, bewegingsonderwijs, aantallen sporters en uiteindelijk topsporters. Maar ik blijf ook zeggen dat er, ondanks deze mooie complexen, nog steeds een tekort aan sportruimte is in Leiden. We zijn er echt nog niet.”

Prestaties

Als Peetsold praat over topsport in Leiden – Scylla, ZZ Leiden, BS Leiden, ZVL, IHCL, RTC’s en vele andere – dan beginnen zijn ogen nog net iets harder te glimmen. “Ja, dat is waar vrijwilligers binnen de sport al die uren voor maken: om toppers prestaties van formaat te zien neerzetten. Met Sportcomplex 1574 en De Vliet, waar ook lekker veel sfeer is behouden, is het straks goed sporten en goed sport kijken!”