Menu

Recreatief zwemmen

Ben je een echte waterrat? Ga je graag ontspannen zwemmen met vrienden of vriendinnen? Geniet je van een dagje zwembad samen met de kids? Dan ben je bij de Leidse zwembaden aan het juiste adres.

Baantjes trekken
Vrijzwemmen kan je volop in de Leidse zwembaden. Op een doordeweekse ochtend is het heerlijk rustig baantjes trekken in het Vijf Meibad. Je kunt kiezen tussen het 25-meter-bad en het instructiebad waar het zwemwater altijd minimaal 32 graden is. Bij zwembad De Zijl kan je een kaartje kopen voor het wedstrijdbad waar je baantjes kunt trekken of voor het recreatiebad met glijbaan en stroomversnelling. Er zijn altijd drie banen afgezet om banen te zwemmen, met uitzondering van de woensdagmiddag, de schoolvakanties, zaterdag na 12.00 uur en zondag.

Discozwemmen
Bij de jeugdige waterratten zijn de 46 meter lange glijbaan en de stroomversnelling in zwembad De Zijl favoriet. Op woensdagmiddag en zaterdag ligt er extra speelmateriaal in het water en in tijdens schoolvakanties worden vaak spetterende activiteiten georganiseerd. Houd je van muziek én zwemmen dan moet je tijdens de wintermaanden op de laatste vrijdag van de maand (m.u.v. feestdagen) zeker naar het discozwemmen komen.

Familiezwemmen
Elke zondagochtend zijn het Vijf Meibad en het recreatiebad van zwembad De Zijl gereserveerd voor familiezwemmen. Tijdens het familiezwemmen zijn de baden alleen toegankelijk voor gezinnen. Kinderen die bij ons op zwemles zitten, kunnen gratis naar binnen op vertoon van hun zwempas. Wel moeten ze samen met een betalende volwassene in badkleding komen. De allerjongsten kunnen in het peuterbad van zwembad De Zijl spelenderwijs watervrij worden.
Doordeweeks is het met kleine kinderen fijn zwemmen in het instructiebad van De Zijl en het Vijf Meibad. Er ligt speelmateriaal klaar.

Vakantieactiviteiten
Elke schoolvakantie worden er activiteiten georganiseerd in zwembad De Zijl zodat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. Benieuwd naar de activiteiten? Kijk hier.

Zwemmen in de buitenlucht
Van eind april tot begin september kun je bij zwembad De Zijl buiten zwemmen. Bij openluchtzwembad kan dit zelfs tot begin oktober. Beide baden hebben een grote ligweide én heerlijk zwemwater voor een verfrissende duik tijdens zomerse dagen. Bij openluchtzwembad De Vliet kun je genieten van het 50-meter-bad, de hoge glijbaan van 49 meter lang en voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen.

Tijden vrijzwemmen zwembad De Zijl

Woensdagavond is het vanaf 20.00 uur niet meer mogelijk om borstcrawl te zwemmen tijdens het vrij zwemmen in het recreatiebad.

let op

Tijden kunnen afwijken door corona maatregelen

Tijden vrijzwemmen Vijf Meibad

Maandag van 14.30 tot 15.30 uur en woensdag van 8.30 tot 9.45 uur zijn er drie banen beschikbaar wegens verhuur.

let op

Tijden kunnen afwijken door corona maatregelen.