Menu

Waarom zwemles bij ons?

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:
  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

Leerlingvolgsysteem

Bij onze zwemlessen werken we met een leerlingvolgsysteem. Hierin kun je als ouder gemakkelijk de ontwikkelingen van je kind volgen. Het leerlingvolgsyseem kun je raadplegen via de website of de zwemapp. Inloggen doe je met het wachtwoord dat je aangemaakt hebt tijdens het inschrijven van je kind. Heb je je ingeschreven bij de receptie? Loop dan even langs om een wachtwoord aan te maken.

De eerste vier weken van een periode worden er geen scores ingevoerd. Kinderen krijgen dan de tijd om nieuwe vaardigheden aan te leren. Daarna worden de scores wekelijks ingevoerd. Zie je geen veranderingen? Dan zijn er geen verbeteringen. Met vragen over de ontwikkeling van je kind kun je je altijd wenden tot de aanvoerder (bij het Vijf Meibad kun je een terugbelverzoek invullen).

Gratis familiezwemmen

Kinderen die bij ons op zwemles zitten, mogen op zondag tijdens het familiezwemmen gratis zwemmen. Dit moet wel samen met een (betalende) volwassene in zwemkleding die zelf kan zwemmen.