Menu

Zwemlessen

In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen goed leren zwemmen. Bij zwembad De Zijl en het Vijf Meibad kun je terecht voor Overlevingszwemmen voor jonge kinderen en zwemlessen voor de diploma's A, B en C. Wil je kind nog meer zwemtechnieken leren? Kies dan na het Zwem-ABC voor Snorkelen.

De startleeftijd voor zwemles is 4 1/2 jaar. Dan zijn kinderen mentaal en fysiek sterk genoeg voor de zwemlessen en de eisen van het zwemdiploma. Bij de Leidse zwembaden geven we les volgens het Zwem-ABC. Kinderen die de hele reeks hebben afgerond, krijgen het predicaat Zwemveilig. Dat betekent dat zij zich goed kunnen redden in zwembaden en bij activiteiten in, op of aan het water.

Herstarten zwemlessen na corona crisis

Vanaf maandag 25 mei starten de zwemlessen voor de kinderen in de afzwemgroepen van A/B/C. Dit zijn de kinderen die binnenkort mogen afzwemmen. De kinderen krijgen eerst drie lessen en zullen de vierde les tijdens de les afzwemmen. De lestijden blijven ongewijzigd. De kinderen die normaal in het Vijf Meibad les hadden, krijgen nu les in zwembad De Zijl. In de week van 22 juni zullen ook de andere groepen opstarten. Met uitzondering van de blauwe en paarse groep. Deze groepen hebben les in het instructiebad en die blijft voorlopig gesloten. Ook vinden we het vooralsnog niet verantwoord deze groepen op te starten, aangezien er veel fysiek contact nodig is tussen kinderen en lesgever. Informatie over de zwemlessen ontvang je via email. Alle kinderen die bijna mogen afzwemmen, hebben inmiddels een mail gekregen. Check ook even je ongewenste mail. Hier kun je lezen welke maatregelen er zijn getroffen om de zwemlessen voor iedereen veilig te houden.